BOUTIQUE HOTEL & RESTAURANT ERKELENS VERKOCHT

Op 1 januari 2018 staan wij, Agnes en Jan Erkelens, 25 jaar aan het roer van Boutique Hotel & Restaurant Erkelens. Er zullen echter niet meer jaren bij komen, omdat wij ons bedrijf per januari a.s. verkocht hebben. Op 17 december hebben wij voor de laatste maal de deuren gesloten en is voor ons een nieuw tijdperk gestart.

Hieronder leest u meer over de verkoop van ons bedrijf.60 JAAR ERKELENS IN ROLDE

Met deze beslissing komt er een einde aan 60 jaar Restaurant & Hotel Erkelens in Rolde. Een familiebedrijf, in de jaren ’60 van de vorige eeuw overgenomen door de grootouders van Jan Erkelens. Wij zijn de derde generatie die aan het roer staan. We zijn oud genoeg om trots te zijn op wat we hebben gerealiseerd, maar nog jong genoeg om na 25 jaar zin te hebben in een andere uitdaging. We hebben geen kinderen of medewerkers die de zaak willen overnemen, wat uiteindelijk heeft geleid tot de beslissing om ons bedrijf te koop te zetten. Zodra we het hotel te koop hadden gezet kwam alles in een stroomversnelling.


TERUGBLIK

Wij kijken terug op 25 mooie jaren. We zijn trots op wat we hebben gerealiseerd. We wilden het beste hotel van Drenthe worden. Op basis van de reviews van onze gasten kunnen we zeggen dat dat is gelukt, met o.a. een 9.1 als gemiddelde beoordeling op diverse boekingssites. Duurzaamheid vinden wij erg belangrijk, wat o.a. resulteerde in een zilveren Green Key. De normering van hotels veranderde en we behaalden in 2016 als eerste 3-sterren hotel in Nederland de Superior status volgens de Europese classificatie.

Wij hebben in 25 jaar diverse grote verbouwingen en renovaties uitgevoerd. Zo kregen bijvoorbeeld de hotelkamers maar liefst drie keer een volledig nieuw interieur en veranderde ook de buitenkant van ons pand regelmatig van kleur. Alles om aan te blijven sluiten bij het tijdsbeeld en de wensen van onze gasten.

Ook de menukaart groeide mee met het bedrijf- een continue proces van luisteren naar gasten en ons product hierop afstemmen. Maar altijd hebben we zoveel mogelijk gewerkt met producten uit de streek, op een eerlijke manier bereid: een robuuste eerlijke keuken!


ONZE GASTEN

In 25 jaar tijd hebben we natuurlijk heel veel verschillende gasten in ons bedrijf mogen ontvangen. Van motorsportteams tot individuele zakengasten, van fietsers tot wandelaars, muzikanten of muziekliefhebbers, stamgasten, gasten die ineens geen dak meer boven hun hoofd hadden, vrienden/familie die een extra bed nodig hadden… En natuurlijk de medewerkers van Justitie, waar wij jarenlang als vervangende thuisbasis voor mochten functioneren.

Al deze contacten gaan we zeker missen. Onze gasten die ieder hun eigen kamer/dieet/drankje of gewoonte hadden en vaak in een vast weekend of periode naar Rolde kwamen. Gezellige gesprekken en bijzondere anekdotes.


VOOR DE SECTOR

Wij hebben al deze jaren niet alleen in ons eigen bedrijf gewerkt, maar vonden het ook belangrijk de belangen te behartigen van de sector als geheel. We zijn beide bestuurlijk actief: Jan heeft zich ruim 10 jaar voor Drenthe Hotels ingezet en Agnes ruim 16 jaar voor Koninklijk Horeca Nederland en diverse andere organisaties/besturen. Eerst lokaal en later landelijk. In deze jaren is er veel kennis opgedaan en gedeeld en zijn waardevolle vriendschappen opgebouwd!


DANK

Rest ons een warm ‘dank je wel’ voor al onze gasten, voor de fijne gesprekken en de gezellige bezoeken. Wij hebben genoten van alle momenten waarop jullie aan het genieten waren bij ons. Velen van jullie ontpopten zich als ware ambassadeurs; dat hebben we altijd erg gewaardeerd!

Een diepe buiging voor alle mensen die in de loop der jaren bij ons hebben gewerkt. We hebben oprecht getracht een fijne (werk-)sfeer en leerplek voor jullie te creëren. Speciale dank voor Jannes Klok, Ab van Westrienen, Nicole Huizinga en Ina Dekker, die respectievelijk 34, 25, 16 en 12 jaar door dik en dun voor ons klaar hebben gestaan.

Dank aan onze leveranciers en iedereen die we nodig hadden om ons bedrijf te kunnen runnen; jullie vertrouwen heeft ons goed gedaan! Graag bedanken wij speciaal de volgende partners, waar we vele jaren zeer prettig mee hebben samengewerkt: Reinders Grolloo, Nijboer Beilen, Woontheater de Eclips, de Lange Natuursteen Beilen, Echte Bakker Pots, Dijkstra Drachten, Twentsch Wijnhuis, Hanos, Gulpener, Balloohoeve, Koffiebranderij Peeze, Atelier Césare, Rabobank Assen-Noord-Drenthe, Van Staalduinen Automatisering, en KHN. Daarnaast ook het Suzuki Grand Prix team, Crescent Pata-Yamaha, Team Honda-Idemitsu en natuurlijk IRTA, dank voor jullie loyaliteit!

Dank aan onze naasten, voor jullie support en begrip wanneer we weer eens te laat kwamen op een feestje of bijzondere gelegenheid.


HIER HOUDT HET OP

Hier houd het op, wij doen het boek van Hotel Erkelens dicht, onze missie is volbracht. De naam van de gevel verdwijnt, de verhalen en herinneringen blijven.

Wellicht komen we elkaar elders nog eens tegen?

Hartelijke groet,

Jan en Agnes